Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς σε Barbaros: «Καλείσαι να εξέλθεις από την περιοχή» - Free Sunday
Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς σε Barbaros: «Καλείσαι να εξέλθεις από την περιοχή»

Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς σε Barbaros: «Καλείσαι να εξέλθεις από την περιοχή»

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στην φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” και το ερευνητικό τουρκικό Μπραρμπαρός, όταν το δεύτερο πέρασε εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 3 το πρωί της Πέμπτης.

Η διοίκηση της φρεγάτας κάλεσε το Μπαρμπαρός να απομακρυνθεί και μετά από το πρώτο μήνυμα άρνησης και πιθανότατα κατόπιν εντολών από την τουρκική πλευρά, το ερευνητικό σκάφος κινήθηκε ξανά και απομακρύνθηκε.

“ΩΡΑ, 03.00 π.μ. Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η απάντηση ήρθε με ηχογραφημένο μήνυμα Μπαρμπαρός: (χωρίς ανακοίνωση ονόματος δηλαδή Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς) – Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.”

Το Barbaros τελικά βλέποντας την Ελληνική φρεγάτα και την ετοιμότητα που έδειξε εξ αρχής το πλήρωμα της, αποχώρησε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ανώτατες πηγές από το ΓΕΕΘΑ σημειώνουν πως η ελληνική φρεγάτα βρίσκεται εκεί για την επιτήρηση και αυτό ακριβώς έκανε και τα ξημερώματα. 

Πηγή: hellasjournal.com