Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρώτοι παρέλασαν οι σημαιοφόροι των σχολείων, ενώ στη συνέχεια παρέλασε το 33ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

4598601

Το» παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλήκας, Γιάννης Σαρίδης αλλά κι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και Γιώργος Ορφανός, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Χάρης Αηδονόπουλος.

4598578

Τα συγχαρητήρια της στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έδωσε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Παράλληλα με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η κ. Νοτοπούλου ανέφερε, ότι «σήμερα με το ίδιο σθένος, με τόλμη παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο για κοινωνική δικαιοσύνη».

«Τιμούμε σήμερα τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την πατρίδα, ενάντια στον κατακτητή, ενάντια στο φασισμό. Σήμερα με το ίδιο σθένος, με τόλμη παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο για κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

4598577

Εξαιρετική χαρακτήρισε την παρέλαση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε όλοι περήφανοι για τα παιδιά μας για τα οποία, όμως, θέλουμε το καλύτερο, θέλουμε σύγχρονα σχολεία χωρίς διπλοβάρδιες, σύγχρονα ανοιχτά στην έρευνα πανεπιστήμια, χωρίς εγκληματικότητα, χωρίς ναρκωτικά, θέλουμε θέσεις εργασίας για να μένουν οι νέοι Έλληνες εδώ στην Ελλάδα και να δημιουργούν». Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, η Περιφέρεια βάζει τα δυνατά της για να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αλλά και για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες «για να μπορέσει η νέα γενιά να μείνει εδώ, να μη φύγει στο εξωτερικό και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα». 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας ανέφερε ότι «η μαθητιώσα νεολαία συμβάλλει στον εορτασμό των εθνικών μας επετείων και μας θυμίζει το χρέος, το χρέος μας ποια Ελλάδα θα τους παραδώσουμε. Είναι βαριά η ευθύνη στις πλάτες μας για να γυρίσουμε σελίδα για να μπορέσει στην Ελλάδα να ξαναλάμψει και πάλι ο ήλιος». Για τους νέους και τις νέες της χώρας μίλησε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας ότι αποτελούν την ελπίδα του έθνους. «Χρέος δικό μας είναι να τους δώσουμε τη δύναμη, τα εφόδια, τις γνώσεις και τις δεξιότητας για μια νέα ισχυρή Ελλάδα, κοινωνικά οικονομικά και εθνικά» πρόσθεσε. 

Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Στην παρέλαση παρευρίσκεται και πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων καθώς εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και φορέων τη πόλης.

Η παρέλαση έγινε στην οδό Τσιμισκή, με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό την Ι. Δραγούμη (ο χώρος επισήμων στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους).

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος τα σχολεία που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, καθώς και τα τμήματα των σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.