Ο Τσελέντης διαψεύδει ότι είχε προβλεφθεί ο σεισμός στην Ζάκυνθο - Free Sunday
Ο Τσελέντης διαψεύδει ότι είχε προβλεφθεί ο σεισμός στην Ζάκυνθο

Ο Τσελέντης διαψεύδει ότι είχε προβλεφθεί ο σεισμός στην Ζάκυνθο

Την έντονη αντίδραση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ.Γεράσιμου Παπαδόπουλου στον Ελεύθερο Τύπο ότι ο σεισμός στη Ζάκυνθο είχε προβλεφθεί εδώ και έξι μήνες μέσω του αλγόριθμου FORMA

«Με έκπληξη υπέπεσε στην αντίληψή μου μια κατά φαντασία στατιστικολογική πρόγνωση του σεισμού της Ζακύνθου. Η συγκεκριμένη πρόγνωση χρησιμοποιεί εσφαλμένα δεδομένα και μεθοδολογίες που εκφεύγουν των ορίων της επιστημονικής σοβαρότητας», ανέφερε ο κ.Τσελέντης σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο κ.Τσελέντης εξέφρασε και την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ως διευθυντής του Γεωδυναμικού.

«Δεν είναι ΔΝΤΗΣ στο Γεωδυναμικό ΔΝΤΗΣ είμαι εγώ ο κύριος είναι Ερευνητής Α που σημαίνει ΔΝΤΗΣ ερευνών δηλ μπορεί να διευθύνει ερευνητικές ομάδες στο Γεωδυναμικό έχουμε 9 διευθυντές ερευνών»

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε υποστηρίξει ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου υπήρχε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή που τελικά εκδηλώθηκαν τα 6,6 Ρίχτερ και επισήμανε ότι όταν σημειώθηκε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τα 6,4 Ρίχτερ, οι σεισμολόγοι ήταν βέβαιοι ότι πρόκειται για προ-σεισμό και ότι έρχεται πολύ μεγαλύτερος.