Πραγματοποιήθηκε μετά από 12 χρόνια η πρώτη απευθείας πτήση Αθήνα-Σκόπια - Free Sunday
Πραγματοποιήθηκε μετά από 12 χρόνια  η πρώτη απευθείας πτήση Αθήνα-Σκόπια

Πραγματοποιήθηκε μετά από 12 χρόνια η πρώτη απευθείας πτήση Αθήνα-Σκόπια

Η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ ξεκίνησαν εκ νέου την εναέρια διασύνδεση μεταξύ τους μετά από 12ετή διακοπή, καθώς τα δυο κράτη επιδιώκουν να διορθώσουν τους δεσμούς τους μετά την επίτευξη συμφωνίας τον Ιούνιο για τον τερματισμό της διαφωνίας γύρω από το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 

Η διαδρομή περίπου μιας ώρας που συνδέει την Αθήνα με τα Σκόπια θα εκτελείται από το μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ελλάδας, την Aegean Airlines, δύο φορές την εβδομάδα. Ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι βρέθηκε στην Αθήνα οδικώς για τη σχετική ανακοίνωση.

«Η Ελλάδα θα είναι ο στενότερος σύμμαχός μας και τώρα κατευθύνομαι προς το αεροδρόμιο καθώς αποκαθιστούμε μια αεροπορική σύνδεση που συμβολίζει μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση στην περιοχή», δήλωσε ο Oσμάνι μετά από συνομιλίες με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, συνόδευσε τον κ. Οσμάνι στο αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να αναχωρήσει με την πρώτη πτήση προς τα Σκόπια.

«Έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μαζί το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πρώτη, παρθενική πτήση προς τα Σκόπια, τώρα που επιλύθηκε ένα από τα «αγκάθια» που εμπόδιζαν ένα παρόμοιο ταξίδι, δηλαδή η αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής» ανέφερε σχετικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Στο ίδιο πνεύμα, ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ έκανε λόγο για συμβολική ημέρα και τόνισε πως η επανέναρξη της αεροπορικής γραμμής συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο την ένωση δύο στρατηγικών εταίρων στην περιοχή.