Παραδίδεται σήμερα η σορός Κατσίφα στην οικογένεια - Free Sunday
Παραδίδεται σήμερα η σορός Κατσίφα στην οικογένεια

Παραδίδεται σήμερα η σορός Κατσίφα στην οικογένεια

Δεκτό, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες αλβανικών μέσων ενημέρωσης, το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα να επιστραφεί η σορός του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα που κρατείται για δέκα ολόκληρες ημέρες στο νεκροτομείο.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει και αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του γιού τρεις ημέρες μετά το θάνατό του, αφού πρώτα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη ενός Έλληνα ενώ ιατροδικαστής που ταξίδεψε από την Ελλάδα, δεν μπόρεσε να εξετάσει την σορό Κατσίφα, καθώς του επέτρεψαν να παραμείνει πέντε λεπτά στον χώρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας έκανε σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, υπήρξε τηλεφώνημα από κατοίκους της περιοχής για την δράση του 35χρονου. Όταν έφτασαν εκεί οι Αλβανοί αστυνομικοί, ο Κωνστανίνος Κατσίφας εξαφανίστηκε και άρχισε η καταδίωξη. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να δεχτεί δυο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα. Ο αρχηγός της αλβανικης αστυνομίας διέψευσε την ύπαρξη οπτικού υλικού από τη στιγμή της δολοφονίας, κάτι που είχαν ισχυριστεί τα αλβανικά μέσα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ζήτησε ενημερωση από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.

«Ο Κατσίφας ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι’ αυτό που έγινε, αλλά καλύτερα θα μας τα έλεγε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος ξέρει καλύτερα», είπε.