Ανησυχία και εντάσεις πριν την κηδεία Κατσίφα - Free Sunday
Ανησυχία και εντάσεις πριν την κηδεία Κατσίφα

Ανησυχία και εντάσεις πριν την κηδεία Κατσίφα

Ανησυχία επικρατεί τόσο στους ηγετικούς κύκλους της μειονότητας, όσο και στην αλβανική αστυνομία ενόψει της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σήμερα στις 2 το μεσημέρι στους Βουλιαράτες.

Σε περίπου 2000 υπολογίζονται συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες που έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους να που το τελευταίο αντίο στον 35χρονο που έχασε τη ζωή του μετά από επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές αρχές στην Κακαβιά προσπαθούν να καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν την είσοδο των λρωφορείων

Εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων φέρονται να έχουν ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών έτσι ώστε να διευκολυνθεί από τους αλβανούς η διέλευση των λεωφορείων.Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα βρέθηκε κοντά στους γονείς του για συλλυπητήρια η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Ελένη Σουρανή.