Απολογούνται δυο αστυνομικοί για τον θάνατο Κωστόπουλου - Free Sunday
Απολογούνται δυο αστυνομικοί για τον θάνατο Κωστόπουλου

Απολογούνται δυο αστυνομικοί για τον θάνατο Κωστόπουλου

Κατηγορίες για θανατηφόρα βλάβη κατά συναυτουργία έχουν απαγγελθεί εναντίον των δύο αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο, οι οποίοι θα προσέρχονται σήμερα στον 23ο ανακριτή.
Η ίδια κατηγορία που έχει απαγγελθεί και στους δύο άλλους κατηγορουμένους για την υπόθεση, τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος και τον μεσίτη.

«Οι αστυνομικοί, αν ευθύνονται, ευθύνονται για μια υπερβολή, τίποτα παραπάνω», σχολίασε ο πρόεδρος του σωματείου των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Ο κ. Ντούμας χαρακτήρισε την αντίδραση της δικαιοσύνης «το λιγότερο υπερβολική, αλλά υπάρχει και ένα όφελος ότι δεν θα υπάρχει κάποιος να λέει ότι οι αστυνομικοί είναι στο απυρόβλητο».

«Είναι υπερβολικό να κατηγορούνται οι αστυνομικοί ότι επέφεραν σωματικές βλάβες και μάλιστα θανατηφόρες» κατέληξε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών.

Η οικογένεια του 33χρονου έχει ζητήσει δια των συνηγόρων της η κατηγορία να μετατραπεί από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, μετά την ολοκλήρωση της ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης που συναρτά ευθέως τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου με τα αποτρόπαια χτυπήματα που δέχθηκε προσπαθώντας να φύγει από το σημείο.

Το αίτημα της οικογένειας εδράζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της, ως προς την αιτία θανάτου, αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό όπου καταγράφονται οι δύο κατηγορούμενοι καταστηματάρχες να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο ενώ προσπαθεί να βγει έρποντας από το κάτω μέρος της θρυμματισμένης από τους ίδιους, βιτρίνας του κοσμηματοπωλείου.