Οκτάωρα επεισόδια με πολλές καταστροφές, τρεις τραυματισμούς και τριάντα συλλήψεις - Free Sunday
Οκτάωρα επεισόδια με πολλές καταστροφές, τρεις τραυματισμούς και τριάντα συλλήψεις

Οκτάωρα επεισόδια με πολλές καταστροφές, τρεις τραυματισμούς και τριάντα συλλήψεις

Οκτώ ώρες διήρκεσαν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά από τις πορείες στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μετά τις εκδηλώσεις, εκατοντάδες κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς των Εξαρχείων και εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών. Είχαν μάλιστα καταλάβει από νωρίς ταράτσες πολυκατοικιών και είχαν φροντίσει να «ξηλώσουν» πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών για «πολεμοφόδια».
Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν, 13 από τις 66 προσαγωγές έγιναν συλλήψεις, τέσσερα οχήματα στις οδούς Στουρνάρα και Ζωσιμάδων κάηκαν, ένα σπίτι πήρε φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος τραυματίας που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, μετά τις 9:30, φέρεται να είπε ότι χτυπήθηκε στο μηρό από κρότου-λάμψης.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν -ο ένας στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα και ο άλλος στο πόδι- και μεταφέρθηκαν στο 401.
Ένας 15χρονος αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο αρνήθηκε να παραληφθεί από ασθενοφόρο.


στη Θεσσαλονίκη, έγιναν εκτεταμένα επεισόδια έγιναν έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το ΑΠΘ και το τουρκικό προξενείο, ενω ομάδα κουκουλοφόρων μετά την πορεία έκαψε την ελληνική σημαία στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν συνολικά 52 άτομα εκ των οποίων έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 15.

Στον Βόλο, ομάδες αναρχικών και κουκουλοφόρων αμέσως μετά τις πορείες, έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στο κέντρο της πόλεως και στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ από τις αναθυμιάσεις των καμένων ελαστικών η ατμόσφαιρα επί ώρες ήταν αποπνικτική και εκλήθη σε αρκετές περιπτώσεις το ΕΚΑΒ για να παράσχει βοήθεια σε κόσμο που εγκλωβίστηκε στην περιοχή των σοβαρών επεισοδίων.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δυνάμεις της προχώρησαν σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.