Διεκόπη η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη - Free Sunday
Διεκόπη η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Διεκόπη η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Tην Πέμπτη θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη για να εξετασθεί το αίτημα του 46χρονου Ρεθυμνιώτη που διαμένει στην Αθήνα και θεωρείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι είχε ηγετικό ρόλο για διορισμό δικηγόρου, όπως γράφει το cretalive.gr

Νωρίτερα, από την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου είχαν προσαχθεί οι κατηγορούμενοι με δυο κλούβες της αστυνομίας οι οποίες στάθμευσαν κοντά στην πίσω είσοδο του δικαστηρίου όπου και αποβιβάστηκαν ο ένας μετά τον άλλο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση και μπήκαν στη δικαστική αίθουσα.


Στο δικαστικό μέγαρο προσήλθε συνοδευόμενος από τη σύζυγο του ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, τον οποίο έσπευσε να χαιρετίσει δια χειραψίας και ο συνήγορος του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη της μάντρας, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο κ.Κεχαγιόγλου απέφυγε να απαντήσει αναφορικά με τους ισχυρισμούς του εντολέα του, ότι είναι θύμα εκβιασμού:

“Αυτά αφορούν την ουσία της υποθέσεως. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον των τακτικών δικαστών, ενώπιον των φυσικών δικαστών της υποθέσεως. Αυτά αφορούν την απολογία του. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες των ισχυρισμών. Οι προσωπικότητες του καθενός εκ των κατηγορουμένων θα αναδειχθούν και θεωρώ ότι το δικαστήριο θα έχει και τον απαιτούμενο χρόνο, κι έχει τα απαιτούμενα εχέγγυα για να καταλήξει σε ορθή απόφαση", είπε ο δικηγόρος ο οποίος προσέθεσε:

 

“Είναι δίκη η οποία στα πανευρωπαϊκά χρονικά αφορά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πράξη. Υπενθυμίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οτι υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα. Η παρουσία μου σε αυτή τη δική είναι να αναδείξω τα επιμέρους στοιχεία, την προσωπικότητα των εντολέων μου, να δοθεί ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός και να αποδοθούν στον καθένα οι ευθύνες που του ταιριάζουν, και όχι συλλογική ευθύνη. Θεωρώ ότι θα είναι μία πολύμηνη δίκη η οποία θα αναδείξει αυτά ακριβώς που σας είπα".

Εκτός από τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η σύζυγος του, η μητέρα του, ο αδερφός του, φίλοι του που αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Μετά από την διακοπή, ο Νίκος Πρασιανακης, δικηγόρος ενός εκ των ατόμων που είναι εκτός με περιοριστικούς όρους, επισήμανε ότι: "Ο πελάτης μου αρνείται κάθε συμμετοχή του και η όποια εμπλοκή του είναι εντελώς συμπτωματική και συγκυριακή. Όλα αυτά θα προβληθούν εκτενώς και αρμοδίως στο δικαστήριο".

Ενώ ο δικηγόρος, Διονύσης Βερρας, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων δήλωσε πως :

"Είμαστε στο... καλημέρα της διαδικασίας, η οποία θα ξεκινήσει απρόσκοπτα την Πέμπτη. Σε αυτό που πρέπει να εστιάσουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι οι κατηγορούμενοι έχουν δικαιώματα, τα οποία οφείλουμε όλοι μας να τα σεβόμαστε. Όχι γιατί τα λένε οι ευρωπαϊκές συμβάσεις, ούτε γιατί το λέει ο κώδικας ποινικής δικονομίας. Αλλά γιατί έτσι επιβάλλεται στη δεοντολογία και την ηθική. Δηλαδή θα πρέπει να δημιουργηθεί στον κατηγορούμενο το πλαίσιο και το περιβάλλον της δίκαιης δίκης. Αυτό είναι ένα αίτημα και ζητούμενο στη διαδικασία και νομίζω ότι η σύνθεση του δικαστηρίου θα μας το δώσει"'