Νέο τρομοκρατικό χτύπημα: Έκρηξη στο Κολωνάκι - Δύο τραυματίες (Video) - Free Sunday
Νέο τρομοκρατικό χτύπημα: Έκρηξη στο Κολωνάκι - Δύο τραυματίες (Video)

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα: Έκρηξη στο Κολωνάκι - Δύο τραυματίες (Video)

Έκρηξη σημειώθηκε έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ένας νεωκόρος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου βρήκε ένα ύποπτο δέμα – αντικείμενο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι επί τους οδού Σκουφά και αφού το μετέφερε λίγο πιο πέρα, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Μετά από λίγα λεπτά, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς. Λίγο αργότερα ένας από τους αστυνομικούς που έφτασε στο σημείο, φαίνεται πως την ώρα που πλησίαζε προς το ύποπτο δέμα, τραυματίστηκε λόγω της έκρηξης που σημειώθηκε. Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι είδε τον αστυνομικό να έχει τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια ενώ ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο 401 νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από την έκρηξη τραυματίστηκε και ο νεωκόρος της εκκλησίας ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ελαφρά τραύματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε μεταλλικό κουτί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η πληροφορία για προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που προβληματίζει τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών εκτός κινδύνου. Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι είναι αδιευκρίνιστες οι συνθήκες της έκρηξης ενώ και ο ίδιος επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του αστυνομικού.

 

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο ιερέας του ναού εξέφτασε την έκπληξή του για το χτύπημα, αλλά και για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.