Τρεις ακόμη φάκελοι με υποπτη σκόνη σε ΑΕΙ- Στο Γεν.Χημείο ο φάκελος από το Παν. Αιγαίου - Free Sunday
Τρεις ακόμη φάκελοι με υποπτη σκόνη σε ΑΕΙ- Στο Γεν.Χημείο ο φάκελος από το Παν. Αιγαίου

Τρεις ακόμη φάκελοι με υποπτη σκόνη σε ΑΕΙ- Στο Γεν.Χημείο ο φάκελος από το Παν. Αιγαίου

Τρεις ακόμη φάκελοι με ύποπτη σκόνη εντοπίστηκαν σήμερα στα πανεπιστήμια της Κέρκυρας και της Κρήτης και το Πολυτεχνείο, όπως έγινε γνωστό από την Ελληνική Αστυνομία, μία ημέρα μετά τον φάκελο που εντοπίστηκε χθες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις των συγκεκριμένων πανεπιστημίων έχουν ενημερώσει - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - τις αρχές για τον εντοπισμό των φακέλων οι οποίοι είχαν σταλεί από την Τετάρτη αλλά δεν ανοίχτηκαν.

Άμεσα οι αρχές ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εστάλησαν στο Χημείο του Κράτους ώστε να εξεταστεί το περιεχόμενό τους.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που παρελήφθη χθες το απόγευμα στο κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Πρόκεται για πέντε διοικητικούς υπαλλήλους, τον νομικό σύμβουλο του Ιδρύματος και τον αστυνομικό που τον παρέλαβε.

Υπενθυμίζεται πως ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, και είχε αποσταλεί από την Ινδία. Όπως έγινε γνωστό, με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία από χθες το βράδυ κιόλας είχαν υποχωρήσει.

Ο φάκελος μεταφέρθηκε στις 5.00 σήμερα το πρωί με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130 στην Αθήνα, στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου εξετάζεται το περιεχόμενό του. Ο φάκελος παρελήφθη από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με χθεσινοβραδινή απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ' αόριστον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ