Οι θυελλώδεις άνεμοι έκλεισαν τα λιμανια - Free Sunday
Οι θυελλώδεις άνεμοι έκλεισαν τα λιμανια

Οι θυελλώδεις άνεμοι έκλεισαν τα λιμανια

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 με αποτέλεσμα από το λιμάνι του Πειραιά, να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο από πλοία συμβατικού τύπου. Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη, Βόλος-Σποράδες, Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλλήνιας και Κυλλήνη Ζάκυνθος.

 

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις δρομολογίων

 

Ισχυρές βροχές και χαλάζι στο σύνολο σχεδόν της χώρας αλλά και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.

 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο έως το πρωί, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο στη συνέχεια, και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο από το απόγευμα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

 

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς, στη υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 4 έως 12, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 έως 14, στα νότια ηπειρωτικά από 7 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 18, και στην Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Πιθανότητα καταιγίδας υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα καταιγίδας υπάρχει έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς.

 

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο (26/01)

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ την Κυριακή 27/01 θα περιοριστούν στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

ΟΙ άνεμοι θα πνέουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά.