Απ. Δοξιάδης: Η Τουρκία παρακινεί σε διάπραξη κακουργήματος σε ελληνικό έδαφος και η κυβέρνηση δεν αντιδρά - Free Sunday
Απ. Δοξιάδης: Η Τουρκία παρακινεί σε διάπραξη κακουργήματος σε ελληνικό έδαφος και η κυβέρνηση δεν αντιδρά

Απ. Δοξιάδης: Η Τουρκία παρακινεί σε διάπραξη κακουργήματος σε ελληνικό έδαφος και η κυβέρνηση δεν αντιδρά

«Το γεγονός ότι μια ξένη χώρα προκαλεί για την διάπραξη κακουργημάτων στην Ελλάδα, προσφέροντας και παχυλό αντίτιμο, δεν ενοχλεί κανέναν στην ελληνική κυβέρνηση; Στο ελληνικό κράτος;», επισημαίνει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Οι Οκτώ τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται στην Ελλάδα απολύτως νόμιμα. Τα δυο ανώτατά μας δικαστήρια, ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχουν αποφανθεί ότι δεν υφίστανται λόγοι να εκδοθούν, και δικαιούνται πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

Άρα, η επικήρυξή τους από τον Ερτογάν αποτελεί εντελώς ξεκάθαρη περίπτωση του Άρθρου 186 του Ποινικού Κώδικα: Πρόκληση και Προσφορά για την τέλεση Εγκλήματος. Γιατί μόνο με εγκληματική πράξη, και μάλιστα κακουργηματική, μπορούν οι Οκτώ να φύγουν από την Ελλάδα.

Το γεγονός ότι μια ξένη χώρα προκαλεί για την διάπραξη κακουργημάτων στην Ελλάδα, προσφέροντας και παχυλό αντίτιμο, δεν ενοχλεί κανέναν στην ελληνική κυβέρνηση; Στο ελληνικό κράτος;».