Ληστεία με τρεις τραυματίες στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Ληστεία με τρεις τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

Ληστεία με τρεις τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

Στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος νοσηλεύονται οι τρεις τραυματίες που άφησαν πίσω τους οι δυο άνδρες που χθες το βράδυ αποπειράθηκαν να ληστέψουν κατάστημα ψιλικών στην οδό Μοναστηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ψιλικών δέχτηκε μία σφαίρα στη βουβωνική χώρα και μία στο πόδι, ο γιος του πυροβολήθηκε στην κοιλιά και ο υπάλληλος του καταστήματος δέχτηκε μία σφαίρα στα πλευρά.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τα θύματα στους αστυνομικούς, οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και μόλις μπήκαν στο κατάστημα άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Αμέσως ξεκίνησαν εξονυχιστικοί έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ζ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας αναζητούσαν τους δράστες της ληστείας.

Οι δύο ληστές άφησαν πίσω τους την βαριοπούλα και τα όπλα τους, ένα πιστόλι τύπου γκλοκ και ένα τύπου μπερέτα, όπως και τη μοτοσικλέτα με την οποία είχαν φτάσει στο κατάστημα ψιλικών. Η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας και ο αριθμός πλαισίου ήταν παραποιημένος και έτσι δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης της.

Σε μικρή απόσταση από το σημείο, στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Μαργαροπούλου, εντοπίστηκε η κουκούλα ενός εκ των δραστών.

Τις έρευνες επιβλέπει ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζησιμόπουλος, ο οποίος έσπευσε άμεσα στο σημείο.