Η «Ωκεανίς» πήγε στην Κρήτη - Free Sunday
Η «Ωκεανίς» πήγε στην Κρήτη

Η «Ωκεανίς» πήγε στην Κρήτη

Σημαντική ένταση των φαινομένων ιδιαίτερα την Κρήτη, αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την «Ωκεανίδα» που χτυπά τη χώρα από την Παρασκευή,

Θα επηρεαστεί ολόκληρη η Κρήτη, ωστόσο οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα πέσουν και πάλι στο νομό Χανίων

Λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 10 μποφόρ συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Ρίου-Αντίρριου.

 

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό..

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 280 κλήσεις το τελευταίο 24ωρο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για παροχή βοήθειας, κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένων.Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής δέχθηκε 131 κλήσεις για κοπές δέντρων και 97 κλήσεις για απομάκρυνση αντικειμένων.

Στην Κρήτη, 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων, ενώ πραγματοποιήθηκαν μεταφορές τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Στην περιοχή του Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά, έγιναν 13 κλήσεις για κοπές δέντρων και 3 για απομακρύνσεις αντικειμένων.

Στη Σαμοθράκη, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης, πραγματοποιήθηκαν 16 παροχές βοήθειας για διάνοιξη δρόμων και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα-φάρμακα-καύσιμα).

Στην περιοχή Καλεσμένο Ευρυτανίας μεταφέρθηκαν 2 άτομα σε ασφαλές σημείο,

Σστην κοινότητα Γλυφάδας Ευβοίας πραγματοποιήθηκε μεταφορά ασθενούς από την οικία του σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

Παράλληλα, βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στις Σποράδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, στης Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

 

Χιονόνερο και παροδικές, ασθενείς κατά κανόνα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στη Χαλκιδική, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

 

Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει στη Δυτική Ελλάδα. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός.

 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως 2 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -6 έως 7 , στα κεντρικά ηπειρωτικά από -4 έως 6 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 0 έως 6 βαθμούς, στις Σποράδες, στη Χίο και στη Λέσβο από 2 έως 9, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά πελάγη 9 μποφόρ.

 

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθεί χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών χιονοπτώσεων κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Τα κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια στα χωριά Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη αυτό οφείλεται στη χιονόπτωση και τα προβλήματα που προκάλεσε και στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Στη Λήμνο αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Στη Φλώρινα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις 09.00 το πρωί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Αλμυρό Βόλου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου Δ.Εσερίδη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι δήμοι Ρήγα Φεραίου και Ν. Πηλίου θα εκτιμήσουν την κατάσταση στα σχολικά συγκροτήματα και θα εκδώσουν σχετική ανακοίνωση.Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στην Αμφίκλεια, λόγω μεγάλης χιονόπτωσης.Τα σχολεία στη Σαμοθράκη θα παραμείνουν κλειστά, αφού η κυκλοφορία στο νησί είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

Στον δήμο Σουφλίου τα σχολεία έμειναν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά τις Φέρες όπου στους δρόμους υπάρχει παγετός, επίσης δύσκολα θα γίνει μάθημα  τις πρώτες ώρες.

Στην Φθιώτιδα κλειστά μένουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Υπάτης. Κλειστά θα είναι επίσης όλα τα σχολεία στο Δήμο Μακρακώμης, στο Δήμο Δομοκού, ενώ στο Δήμο Αμφίκλειας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία μόνο στην Αμφίκλεια.

Στη Βοιωτία, μένουν κλειστά τα σχολεία στο Κυριάκι της Λιβαδειάς.

Στο Δήμο Θηβαίων κλειστά είναι στα Λεύκτρα και στις Πλαταιές.

Στο Δήμο Τανάγρας κλειστά είναι στις κοινότητες Πύλης και Σκούρτων.

Στο Δήμο Αλιάρτου κλειστά είναι στο Μαυρομάτι και στις Θεσπιές.

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο Δίστομο και στο Στείρι Βοιωτίας.

Στην Φωκίδα, κλειστά είναι τα σχολεία στη Γραβιά, στο Πολύδροσο και στον Επτάλοφο.

Στην Ευρυτανία και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Καρπενησίου όλα τα σχολεία είναι αύριο κλειστά.

Στην Εύβοια δεν κάνουν μάθημα στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού όπου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά.

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο Μαντούδι, στην Αγία Άννα και στη Λίμνη.

Κλειστά είναι όλα τα σχολεία Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου οι σχολικές μονάδες που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, λόγω προβλήματος στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Με δεδομένες τις χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν τα έντεκα σχολεία που ανήκουν στον δήμο Αθηναίων κλειστά, έως ότου επισκευασθεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Τα σχολεία του δήμου Αθηναίων που παραμένουν κλειστά:

21ο ΓΕΛ
40ο ΓΕΛ
21ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
40ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
132ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
112ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
65ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
4ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
81ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
113ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
38ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΠροβλήματα στην Κρήτη και τη Μύκονο

 Προβλήματα σε Κρητη και Μύκονο

Ολιγόλεπτη, αλλά σφοδρή χαλαζόπτωση, ύψους άνω των 15 εκατοστών, σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής στην Εθνική Οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου στο ύψος του Φόδελε.

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με το cretapost.gr, ήταν να ακινητοποιηθούν δεκάδες οχήματα και να προκληθεί μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο.Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά της τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο ύψος των Σισών, σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα ένας βράχος να πέσει πάνω σε διερχόμενο όχημα. Ευτυχώς, κανείς από τους επιβάτες δεν έπαθε το παραμικρό, ωστόσο σημειώθηκαν ζημιές στο όχημα.Αυτοκίνητα της περιφέρειας βρέθηκαν στο σημείο κι απομάκρυναν πέτρες και λάσπες από το οδόστρωμα

Σε αμμώδη αβαθή εντός του παλιού λιμανιού της Μυκόνου προσάραξε χθες φορτηγό πλοίο.

Πρόκειται για το «Ειρήνη», στο οποίο επιβαίνουν επτά ναυτικοί, έξι Έλληνες κι ένας Ρουμάνος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το λιμενικό, το πλοίο ήταν δεμένο στο λιμάνι, με σκοπό να ξεφορτώσει αμμοχάλικο. Ωστόσο, λόγω των θυελλωδών ανέμων, οι κάβοι του έσπασαν και μετακινήθηκε.

Στο σημείο θα μεταβεί ρυμουλκό, για να συνδράμει όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.