Μετατροπή της κατηγορίας του Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας - Free Sunday
Μετατροπή της κατηγορίας του Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας

Μετατροπή της κατηγορίας του Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας

Τη μετατροπή της κατηγορίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας Εφετών, ζητώντας να μετατραπεί από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο εισαγγελέας Εφετών της Λαμίας, Βασίλειος Χανής, πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, πρότεινε την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε, παράλληλα, την αθώωση του δεύτερου κατηγορουμένου, Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας.

Αναλύοντας τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2008, ο εισαγγελέας Εφετών στάθηκε στα κομβικά σημεία των όσων συνέβησαν, ενώ κράτησε σαφείς αποστάσεις από διάφορες ερμηνείες οι οποίες δόθηκαν στο μεσοδιάστημα. Κάλεσε, μάλιστα, τους ενόρκους να αξιολογήσουν μόνο όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας Εφετών επιχείρησε να σκιαγραφήσει τη συμπεριφορά του Κορκονέα, διαπιστώνοντας «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση» και χαρακτηρίζοντας «τρελή» την κίνηση «να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή».

Σημείωσε με έμφαση ότι ο Κορκονέας «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητά του, την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της αστυνομίας και ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση, μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια, αντιυπηρεσιακή και αντιεπιχειρησιακή».

Επισήμανε ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος «ήταν ο άτυχος της στιγμής που δέχτηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό» και τόνισε ότι «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».