Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ο Κορκονέας δεν έχει ζητήσει συγνώμη, προσπαθεί να αμαυρώσει τη μνήμη του Αλέξη - Free Sunday
Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ο Κορκονέας δεν έχει ζητήσει συγνώμη, προσπαθεί να αμαυρώσει τη μνήμη του Αλέξη

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ο Κορκονέας δεν έχει ζητήσει συγνώμη, προσπαθεί να αμαυρώσει τη μνήμη του Αλέξη

Δεν ήταν ατύχημα της στιγμής αλλά εν ψυχρώ δολοφονία» δηλώνει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον απόηχο της χθεσινής εισαγγελικής πρότασης για μετατραπή της κατηγορίας του Ε.Κορκονέα σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο και όχι ευθύ δόλο.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλ.Γρηγορόπουλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247, πρόσθεσε ότι «η πρόταση του Εισαγγελέα δεν έχει διαφορετική ποινική μεταχείριση. Η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη εάν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Πρωτόδικα, δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στον Κορκονέα. Μετά την πρόταση του Εισαγγελέα η πλευρά Κορκονέα σίγουρα θα επιδιώξει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά».

«Ο Κορκονέας όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγνώμη αλλά υποκρίνεται και προσπαθεί να αμαυρώσει τη μνήμη του παιδιού λέγοντας ότι τον προκάλεσαν τα παιδιά δημιουργώντας του φόβο. Προσβάλλει τη μνήμη του παιδιού και δε λέει την αλήθεια. Κορκονέας και Σαραλιώτης ξέρουν πώς και γιατί έκλεισαν τον ασύρματο του περιπολικού και δεν επικοινωνούσαν με το κέντρο παρά τις εκκλήσεις του κέντρου της ΓΑΔΑ. Και ο εισαγγελέας είπε ότι οι δυο τους έκαναν του κεφαλιού τους και προκαλούσαν» σημεώισε ο ίδιος.

Τέλος, ο Ν.Κωνσταντόπουλος απέρριψε τα περί «ενδεχόμενου δόλου» λέγοντας ότι ήταν αυθαίρετη προσωπική επιλογή των δύο να κινηθούν μόνοι τους και να κατέβουν από το αυτοκίνητο, με επιμονή ήθελαν να δείξουν στα παιδιά ότι μπορούν να τους σπάσουν τον τσαμπουκά. Στάθηκαν ένοπλοι ενώπιον των παιδιών και πυροβόλησαν».