Στον εισαγγελέα κατάθεσε ο Θ. Τσουκάτος για τη χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ - Free Sunday
Στον εισαγγελέα κατάθεσε ο Θ. Τσουκάτος για τη χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ

Στον εισαγγελέα κατάθεσε ο Θ. Τσουκάτος για τη χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για όσα ανέφερε στην απολογία του στην υπόθεση της Siemens για την ιδιωτική χρηματοδότηση του κόμματός του στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος που έχει κατηγορηθεί στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας είχε πει στο δικαστήριο απολογούμενος ότι περί τα 16 δισ. σε δραχμές προήλθαν από ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις για το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αντιμετωπιστούν έξοδα για συγκεντρώσεις, μεταφορές ετεροδημοτών και λοιπά.

Για τις αναφορές του αυτές διατάχθηκε έρευνα την οποία έχει αναλάβει η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος διά του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ο Θεόδωρος Τσουκάτος δεν έδωσε ονόματα εταιρειών και ιδιωτών - χρηματοδοτών, επικαλούμενος την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο των χρηματοδοτήσεων και επιπλέον επισήμανε ότι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν είχε καμία ανάμειξη με το κομματικό ταμείο.

Παράλληλα η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος έχει σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνα της για τα δάνεια των κομμάτων ( ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από τις τράπεζες και αναμένονται διώξεις για την υπόθεση.

πηγή: Καθημερινή