Ο Πέτρος Κόκκαλης παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά - Free Sunday
Ο Πέτρος Κόκκαλης παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά

Ο Πέτρος Κόκκαλης παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά

Την παιραίτηση του υπέβαλλε ο επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί αν προτίθεται να κατέβει στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του είναι αντίπαλος του συνδυασμού.»

Ο κ. Κόκκαλης σε ανακοίνωση του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές και επισημαίνει:

«Το γεγονός ότι ο «Πειραιάς Νικητής», παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές. 

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό «Πειραιά Νικητή» αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά.

Ως Εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων».