Συμφωνία ΕΟΕ-IdEF για την ακαδημαϊκή στήριξη των Ελλήνων αθλητών της Προολυμπιακής Ομάδας - Free Sunday
Συμφωνία ΕΟΕ-IdEF για την ακαδημαϊκή στήριξη των Ελλήνων αθλητών της Προολυμπιακής Ομάδας

Συμφωνία ΕΟΕ-IdEF για την ακαδημαϊκή στήριξη των Ελλήνων αθλητών της Προολυμπιακής Ομάδας

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, παράρτημα του Πανεπιστημίου Paris 13 της Σορβόννης στην Ελλάδα, και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) υπέγραψαν συμφωνία για την ακαδημαϊκή στήριξη των Ελλήνων αθλητών που ανήκουν στην Προολυμπιακή Ομάδα.

Σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΕ στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, και ο πρόεδρος του Γαλλικού Κολλεγίου της Ελλάδας, δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης, επισημοποίησαν τη μεταξύ τους συνεργασία με την υπογραφή συμφωνίας ακαδημαϊκής στήριξης προς τους Έλληνες αθλητές, η οποία θα περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών στους αθλητές υψηλής επίδοσης.

Για τα επόμενα τρία χρόνια το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF θα είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης της ΕΟΕ και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.

«Οι απόφοιτοι του Κολλεγίου είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι»

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, τόνισε για τη συνεργασία με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή τη συνεργασία, καθώς ξέρουμε ότι ο πρόεδρος του Γαλλικού Κολλεγίου ΙdEF, Στυλιανός Αμαργιανάκης, έχει κάνει πολύ μεγάλο αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου είναι οι απόφοιτοι του Κολλεγίου να είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι, ώστε να κάνουν με επιτυχία τα επόμενα βήματα στη ζωή τους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα γίνουν στο Παρίσι και, επομένως, αυτή η συνεργασία, που είναι και η απαρχή άλλων συνεργασιών που κάνουμε με φορείς της Γαλλίας, έρχεται να επισφραγίσει όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται για τη σύμπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. Παράλληλα, θα δώσει στους αθλητές μας τη δυνατότητα –όσοι φυσικά το επιθυμούν– να φοιτήσουν στη συγκεκριμένη σχολή και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγουν από εκεί καλύτεροι ως άνθρωποι».

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι»

Από την πλευρά του, ο δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης δήλωσε: «Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Πανεπιστήμιο Paris 13 της Σορβόννης είναι επίσημοι ακαδημαϊκοί συνεργάτες στις ολυμπιακές δράσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι για τη συνεργασία μας με την ΕΟΕ και θεωρούμε τιμή μας να συμπεριλάβουμε αθλητές υψηλού επιπέδου στα προγράμματα σπουδών του Κολλεγίου μας. Οι Έλληνες αθλητές που το επιθυμούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν το τμήμα Νομικών Επιστημών ή το τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και να αποκτήσουν το πτυχίο του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από την Ελλάδα».

IdEF2

Σπουδές αθλητισμού στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι το Κολλέγιο IdEF προσφέρει στους ενδιαφερόμενους το πρόγραμμα STAPS, το οποίο παρέχει ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού. Τα μαθήματα διδάσκονται στα ελληνικά και οι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 - Sorbonne Paris Cité και έχουν την ίδια φοιτητική κάρτα και την ίδια φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές της Γαλλίας.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 - Sorbonne Paris Cité. Οι κάτοχοι του τριετούς πτυχίου Licence έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο 4ο έτος και να ολοκληρώσουν τον 4ετή κύκλο σπουδών, όπως ακριβώς είναι και το πρόγραμμα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων.
Όπως προαναφέρθηκε, η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα ελληνικά με ταυτόχρονη εκμάθηση αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Πιστωτικές μονάδες: 180 ECTS (3ετής φοίτηση) ή 240 ECTS (4ετής φοίτηση).

Αναγνωρισμένες σπουδές Νομικής

Παράλληλα, τα τετραετή πτυχία Νομικής του Πανεπιστημίου Paris13 - Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF έχουν αναγνωριστεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως ισοδύναμα με τους απονεμόμενους τίτλους των τμημάτων Νομικής των ελληνικών ΑΕΙ χωρίς επιπρόσθετες εξετάσεις.
Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF είναι το πρώτο και μοναδικό κολλέγιο με πτυχιούχους Νομικής ήδη εγγεγραμμένους σε ελληνικούς δικηγορικούς συλλόγους.

Καινοτόμο πρόγραμμα υποτροφιών

Μέσω του προγράμματος υποτροφιών αριστείας «Ζω στην Αθήνα - ΣπουδάΖω στην Αθήνα», το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF συνεισφέρει στο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρωπαϊκές σπουδές, επισήμως αναγνωρισμένες στην Ελλάδα, όλοι οι υποψήφιοι, χωρίς να χρειάζεται να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές.
Συγκεκριμένα, απόφοιτοι Λυκείου 2018, ανάλογα με τον αριθμό των μορίων που θα συγκεντρώσουν στις Πανελλαδικές, μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας από 25% μέχρι και 75% των διδάκτρων για όλες τις ειδικότητες.
Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα υποτροφιών λόγω κοινωνικών κριτηρίων και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών να κρατήσουν τη μεγαλύτερη υποτροφία που δικαιούνται.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Νομικής ή ΤΕΦΑΑ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.idef.gr.