Με το «Μακεδονία ξακουστή» η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Free Sunday
Με το «Μακεδονία ξακουστή» η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Με το «Μακεδονία ξακουστή» η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Mε μεγαλοπρέπεια και χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Παίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έφτασε στο Σύνταγμα η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που έδωσε τον ρυθμό στα αγήματα, στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. 

Οι φετινοί εορτασμοί ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τη δοξολογία που έλαβε χώρα στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έκανε σαφή αναφορά στη στάση της Τουρκίας. δηλώνοντας ότι η Ελλάδα "θα υπερασπιστεί με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Εθνική Κυριαρχία, το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας”

“Καθένας γνωρίζει ότι οι Αγωνιστές του 1821 υπερασπίσθηκαν την Ελευθερία, ως αρχή και αξία σύμφυτη με την υπόσταση του Ανθρώπου. Γι’ αυτό και εμείς, οι Απόγονοί τους, δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε και την Ελευθερία κάθε Ανθρώπου, ακόμη και πέρα και έξω από τα σύνορά μας. Τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας”, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.