Ρουβίκωνας: Παρέμβαση σε δικηγορικό γραφείο - Free Sunday
Ρουβίκωνας: Παρέμβαση σε δικηγορικό γραφείο

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση σε δικηγορικό γραφείο

«Νέα παρέμβαση», αυτή τη φορά σε δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, πραγματοποίησε το απόγευμα η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έχει ξεκινήσει κατά των εισπρακτικών εταιρειών.

Περίπου 15 μέλη της ομάδας εισέβαλαν στο γραφείο και επιτέθηκαν λεκτικά στους παρευρισκομένους. Στη συνέχεια αποχώρησαν. 

Λίγο αργότερα, ανάρτησαν κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία αναφέρουν ότι, μετά την παρέμβαση σε εισπρακτική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισαν σήμερα να κάνουν «επίσκεψη» στο δικηγορικό γραφείο, το οποίο, όπως αναφέρουν, λειτουργεί ως μανδύας εισπρακτικής εταιρείας και διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια για funds, αλλά και λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, όπως ακριβώς αναρτήθηκε στο indymedia:

Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην εισπρακτική Eos Matrix, για τις τακτικές που χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς και δυσκολίες διαβίωσης λόγω χρεών. Με τη σημερινή επίσκεψη στο δικηγορικό γραφείο ΚΑΡΟΛΟΣ ΧΑΝΙΚΙΑΝ αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά πως δε μένουμε σε ευχολόγια. Δε θα σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε μέχρι να σπάσει το απόστημα των νομιμοποιημένων εκβιασμών, μέχρι να καταλάβουν οι μπράβοι των τραπεζών, των ιδιωτών επιχειρηματιών και του κράτους οτι η ζωή μας δεν υποθηκευεται , οτι θα μας βρίσκουν μπροστά τους μέχρι να κλείσει και το τελευταίο γραφείο ή εταιρία που αναλαμβάνει να τραμπουκίζει τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας.

H συγκεκριμένη εισπρακτική που λειτουργεί με μανδύα το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια για funds, αλλά και λογαριασμούς εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Πριν κάποιο καιρό έγινε γνωστή η ανάμιξή του σε υπόθεση ξένου fund το οποίο είχε αγοράσει δάνεια στην Ελλάδα, χωρίς όμως να έχει υποκατάστημα στη χώρα όπως θα έπρεπε σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε το δικηγορικό γραφείο του Χανικιάν να συνεργαστεί μαζί του και να «τρέχει» τις υποθέσεις του. Όλα αυτά τη στιγμή που εδώ και χρόνια μεγαλοεπιχειρηματίες λαμόγια και κομματικές παρατάξεις δε δέχονται καμία ενόχληση για τα υπέρογκα δάνεια που οφείλουν, αφού στο υπάρχον σύστημα η διαπλοκή επιβάλει να μην επεμβαίνει κανείς στις υποθέσεις αυτών που έχουν λεφτά και εξουσία, αυτών που το εξυπηρετούν.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε παθητικά αυτή τη βία που μας επιβάλουν, δε χρωστάμε μας χρωστάνε. Εκείνοι θα κρύβονται, εκείνοι θα φοβούνται κι όχι εμείς.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας