Εξιτήριο μετά από οκτώ μήνες για την τελευταία εγκαυματία από την πυρκαγιά στο Μάτι - Free Sunday
Εξιτήριο μετά από οκτώ μήνες για την τελευταία εγκαυματία από την πυρκαγιά στο Μάτι

Εξιτήριο μετά από οκτώ μήνες για την τελευταία εγκαυματία από την πυρκαγιά στο Μάτι

Εξιτήριο πήρε έπειτα από οκτώ μήνες νοσηλείας της σε νοσοκομεία, η 65χρονη Πηνελόπη Κωνσταντάκη, τελευταία βαριά εγκαυματίας της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι .Η κυρία Κωνσταντάκη, η οποία φέρει σοβαρά εγκαύματα στο 45% του σώματος της, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN για τη μάχη της μετά από την πυρκαγιά.

«Πήγα στην ΜΕΘ στο Θριάσιο, εκεί πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές. Μέρα με την ημέρα περίμεναν ότι θα τελείωνα. Τότε είπαν στον αδερφό μου να με αφήσει να πεθάνω αλλά εκείνος είπε θέλω να της δώσω και άλλη ευκαιρία και έτσι επέζησα», δηλώνει, τονίζοντας ότι ήθελε να μεταδώσει το μήνυμα πως «ο άνθρωπος πρέπει να ελπίζει και να προσπαθεί, να μην εγκαταλείπει. Μου είπαν οι γιατροί ότι κατέρριψα κάθε ιατρικό δεδομένο».«Έκανα 4 με 5 χειρουργεία, οι πόνοι ήταν αφόρητοι», περιγράφει. Συγγενής της λέει «μας έλεγαν πηγαίνετε στην Ραφήνα να βρείτε τάφο. Την είχαν τελειωμένη τη γυναίκα».

Για τις εφιαλτικές ώρες την ημέρα της φωτιάς στο Μάτι, λέει: «Βγήκα στο δημόσιο δρόμο και μου είπε η Πυροσβεστική ''δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε μόνη σας. Εν τω μεταξύ, είδα έναν νεκρό πεσμένο δίπλα μου. Εκείνη την ώρα, περνούσε ένας γείτονας και με πήγε στη Ραφήνα, ήμουν σε κακό χάλι και με άφησε σε μια καφετέρια. Περίμενα μια ώρα παραλίγο να λιποθυμήσω. Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα γιατί όλα τα ασθενοφόρα είχαν πάει όλα στο λιμάνι».