Στρατιωτικά οργανωμένη η ομάδα που έκανε την επίθεση στους λιμενικούς στα Εξάρχεια - Free Sunday
Στρατιωτικά οργανωμένη η ομάδα που έκανε την επίθεση στους λιμενικούς στα Εξάρχεια

Στρατιωτικά οργανωμένη η ομάδα που έκανε την επίθεση στους λιμενικούς στα Εξάρχεια

Oπλισμένοι με ρόπαλα, μαχαίρια καθώς ακόμα πιστόλια, ήταν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των λιμενικών, οι περίπου 50 κουκουλοφόροι που φορούσαν μαύρες φόρμες, κουκούλες και κράνη και τους επιτέθηκαν χθες κατά τη διάρκεια έρευνας στα Εξάρχεια.

Οι άνδρες του Λιμενικού φέρονται να είδαν τουλάχιστον 4-5 ΑΚ 47 με τα οποία τους σημάδευαν, περιγραφή που παραπέμπει σε οργανωμένη στρατιωτικά ομάδα, και προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο συμβάν.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού τη στιγμή που τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έβγαιναν από την οικία, όπου, παρουσία εισαγγελέα, είχαν κάνει έρευνα στη διάρκεια της οποίας είχε εντοπιστεί 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας και είχαν συλληφθεί δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Ένας από τους λιμενικούς υπέστη τραυματισμό από μαχαιριές στον μηρό, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους λιμενικούς κάποια από τα άτομα κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το λιμενικό τα στελέχη του Σώματος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.