Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Free Sunday
Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στον ειδικό ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο προσάγεται σήμερα ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών για την υπόθεση της Energa.

Σήμερα ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος για τον οποίο επίσης ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψής καθώς διώκεται για τα ίδια αδικήματα, δηλαδή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης. Οι δυο συλληφθέντες δικηγόροι, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο Αλ. Λυκουρέζος μαζί με τον Θ. Παναγόπουλο, ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αρ. Φλώρος.Ο Γ. Αντωνόπουλος, δηλώνει ότι θεωρεί τον Αριστείδη Φλώρο ως τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του. Ένα ισχυρισμό που αρνείται ο ίδιος που σε κατάθεση φέρεται να αναφέρει πως οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι, δηλαδή οι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος, του ζήτησαν χρήματα, προκειμένου ο πελάτης τους, δηλαδή,ο Γ. Αντωνόπουλος, να πάρει πίσω τις καταθέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θεωρούσε τον Αρ. Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του.

Ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και ποινικολόγος, Ηλίας Αναγνωστόπουλος ο οποίος είχε εκπροσωπήσει μαζί με τον αδικοχαμένο Μιχ. Ζαφειρόπουλο για ένα διάστημα τον Αριστείδη Φλώρο, ανέφερε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο:«Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχαλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγοπουλου ο οποίος δε μίλησε».Ακόμη, στην κατάθεσή του ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε πως πριν τη δικάσιμο η οποία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2017 τηλεφώνησε στον Αλ. Λυκουρέζο με τον οποίο και είχε την εξής συνομιλία. «Του είπα ότι είμαι κι εγώ στην υπόθεση. Του είπα ότι την Δευτέρα θα ζητήσουμε μια αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει. Μου είπε: «Δε φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής».

Επίσης, κατάθεση για την ίδια υπόθεση είχε δώσει στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, δικηγόρος Θέµης Σοφός, στον οποίο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος φέρεται να είπε στον Θ. Σοφό, ότι «το γραφείο Λυκουρέζου ζητά χρήµατα».
Σύµφωνα µε τον Θέµη Σοφό, όταν ο ίδιος επικοινώνησε µε τον Γ. Αντωνόπουλο και τον ενηµέρωσε για τη χρηµατική απαίτηση, ο προφυλακισµένος δικηγόρος φέρεται να του απάντησε: «Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά».
Σε δηλώσεις του, χθες, σε τηλεοπτικό σταθμό ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι έχει σκοπό να εμφανιστεί ο ίδιος στον ανακριτή και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση ενώ ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, υποστήριξε πως το ένταλμα σε βάρος του γνωστού δικηγόρου στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι 86 ετών, επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής ενώ μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ έκανε λόγο για "σκοπιμότητα".