Καύσωνες εποχής με 35αρια στις θερμοκρασίες - Free Sunday
Καύσωνες εποχής με 35αρια στις θερμοκρασίες

Καύσωνες εποχής με 35αρια στις θερμοκρασίες

 

Από σήμερα αναμένεται να αρχίσει ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού αν και οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Η επίσημη πρόβλεψη της ΕΜΥ έχει ως εξής:

Σάββατο 8 Ιουνίου

Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Ιουνίου

Αρχικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά

Το σκηνικό του καιρού δεν δείχνει να αλλάζει και από το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας. Αναλυτικά, προβλέπεται: 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Ιουνίου

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΡΙΤΗ 11 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή