Δύο συλλήψεις για την επίθεση σε καφετέρια της Πάτρας - Free Sunday
Δύο συλλήψεις για την επίθεση σε καφετέρια της Πάτρας

Δύο συλλήψεις για την επίθεση σε καφετέρια της Πάτρας

Στη σύλληψη δύο ατόμων για την επιδρομή κουκουλοφόρων σε καφετέρια της οδού Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ένας ηλικιωμένος θαμώνας, προχώρησε η αστυνομία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί διενεργούν επιχειρήσεις σε συνδέσμους φιλάθλων, καθώς η καταδρομική επιχείρηση έγινε την ώρα που οι θαμώνες του καταστήματος, στην πλειοψηφία τους οπαδοί του Παναθηναϊκού, παρακολουθούσαν τον τελικό του Nation's Cup μεταξύ Πορτογαλίας και Ολλανδίας.

Οι δράστες που ήταν γύρω στους 20 και φορούσαν κράνη ή κουκούλες, επιτέθηκαν από δυο πλευρές και στη συνέχεια διέφυγαν προς τα γραφεία συνδέσμου στην περιοχή των Υψηλών Αλωνιών.

Κατά την διάρκεια της επιδρομής, οι νεαροί έσπασαν τη τζαμαρία πετώντας διάφορα αντικείμενα και τα τραπεζοκαθίσματα του καταστήματος, ενώ άναψαν ένα καπνογόνο και εκτόξευσαν μια ναυτική φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο νεαρούς ηλικίας 19 και 24 χρόνων που οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ φέρονται ότι έχουν ταυτοποιήσει και άλλα τρία άτομα από αυτά που συμμετείχαν στα επεισόδια. Σε βάρος τους έχουν σχηματίσει δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές και παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας