Κατάθεση Ρουπακιά στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Αμετανόητος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα - Free Sunday
Κατάθεση Ρουπακιά στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Αμετανόητος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Κατάθεση Ρουπακιά στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Αμετανόητος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Προκλητικός και αμετανόητος ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος απολογείται από το πρωί στο Εφετείο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Είδα τον Φύσσα να με κοιτάει περίεργα, άρπαξα ένα μαχαίρι και βγήκα έξω από το αυτοκίνητο. Δε μπορούσα να κάνω αλλιώς, ήταν μονόδρομος. Τι να έκανα; Να πήγαινα αντίθετα;» είπε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ρουπακιάς δεν ζήτησε συγγνώμη σε καμία στιγμή, ενώ υποστήριξε: «Χτύπησα τον Φύσσα με το μαχαίρι στα πόδια για να σταματήσει να με δέρνει. Όμως αντί να κάνει πίσω, έσκυψε και τον πέτυχε το μαχαίρι στην καρδιά». «Ο προορισμός της ομάδας σας ήταν ο Φύσσας», ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου.

Μάλιστα, ο Ρουπακιάς ισχυρίστηκε ότι ο δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν... απλή ανθρωποκτονία, λέγοντας: «Ήταν μια ανθρωποκτονία και επειδή ήταν πολιτικό το θέμα, το μπλέξανε με αυτό, και μια απλή ανθρωποκτονία την κάνανε ολόκληρη ιστορία».

Νωρίτερα, ο Ρουπακιάς παραδέχθηκε ότι είχε συμμετάσχει σε τελετή ορκωμοσίας για να μυηθεί στην Χρυσή Αυγή, η οποία ολοκληρώθηκε με ναζιστικό χαιρετισμό. Δήλωσε ακόμη ότι ήταν αναπληρωτής ταμίας της τοπικής οργάνωσης της ναζιστικής συμμορίας στη Νίκαια. Ένταση και μικροεπεισόδια έξω από το Εφετείο, μετά την άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει την είσοδο περισσότερου κόσμου στη δικαστική αίθουσα παρότι είναι κατά τα δύο τρίτα άδεια.

Πηγή: avgi.gr