Ξεκίνησαν να καθαρίζουν το οικόπεδο με τα εύφλεκτα υλικά στο Μάτι - Free Sunday
Ξεκίνησαν να καθαρίζουν το οικόπεδο με τα εύφλεκτα υλικά στο Μάτι

Ξεκίνησαν να καθαρίζουν το οικόπεδο με τα εύφλεκτα υλικά στο Μάτι

Την έναρξη του καθαρισμού του οικοπέδου όπου είχαν εναποτεθεί 20.000 τόνοι καμμένων υλικών από την καταστροφή στο Μάτι, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμού στο facebook, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Ο καθαρισμός γίνεται με δωρεάν παροχή των εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μετκα, ΑΒΑΞ, την οποία, ο κ.Σκέρτος ενέταξε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η ανάρτηση του Υφυπουργού έχει ως εξής:

«Συμβαίνει τώρα στο Μάτι. Το οικόπεδο όπου είχαν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και σύμμεικτων υλικών, μια επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές αλλά και ενα σημείο ζοφερής μνήμης για τους κατοίκους της περιοχής, καθαρίζεται άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του κράτους και του ιδιωτικού τομέα. Δωρεάν παροχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μετκα, ΑΒΑΞ», έγραψε ο κύριος Σκέρτσος

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, μόλις 72 ώρες μετά, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά.