Βελτιωτικές αλλαγές με το ίδιο σύστημα στις εισαγωγικές στα ΑΕΙ του 2020 - Free Sunday
Βελτιωτικές αλλαγές με το ίδιο σύστημα στις εισαγωγικές στα ΑΕΙ του 2020

Βελτιωτικές αλλαγές με το ίδιο σύστημα στις εισαγωγικές στα ΑΕΙ του 2020

Αλλαγές στο σύστημα, το οποίο είχε εξαγγείλλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με το οποίο θα δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές το 2020, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Συγκεκριμένα οι αλλαγές αφορούν:

  • εξορθολογισμό με μείωση της ύλης στα μαθήματα.
  • αλλαγές που αφορούν τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και
  • κατάργηση της κατηγοριοποίησης πράσινων και κόκκινων σχολών, δηλαδή αυτών που κάποιος με πανελλαδικές ή χωρίς πανελλαδικές.

«Το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάνουμε, κρατάμε το σύστημα», είπε η υπουργός ή οποία διευκρίνισε ότι εξετάζεται το σύστημα που θα εφαρμοστεί «για τα παιδιά που μπαίνουν δευτέρα λυκείου», και ότι οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές το 2019 και θα ξαναδώσουν το 2020, θα ισχύει με το ίδιο σύστημα. 

«Στις προθέσεις μας είναι τα πανεπιστήμια να ορίζουν τους εισακτέους και μια βάση εισαγωγής. Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα», είπε η Υπουργός, η οποία χαρακτήρισε αδιανόητο να μπαίνει ένας μαθητής με 3 σε κάποια σχολή.

Η κυρία Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι «τα βιβλία θα είναι σε όλα τα σχολεία. Για τους εκπαιδευτικούς, προχωράμε στους διορισμούς για την ειδική αγωγή και μετά θα πάμε στους μόνιμους» ενώ αναφορικά με το άσυλο είπε ότι με το νόμο για την κατάργησή του θωρακίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και θα αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ», όπου κάποιοι εκμεταλλεύονται το άσυλο για τέλεση παράνομων πράξεων.