Καθυστερήσεις στον απόπλου για να προλάβουν όλοι... - Free Sunday
Καθυστερήσεις στον απόπλου για να προλάβουν όλοι...

Καθυστερήσεις στον απόπλου για να προλάβουν όλοι...

Με την χορήγηση 10λεπτης παράτασης στον απόπλου των πλοίων, προσπάθησε ο λιμενάρχης Πειραιά, να αντιμετωπίσει σήμερα Παρασκευή, το πρωί το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς κορυφώνεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου και χιλιάδες κόσμου συρρέουν για να μετακινηθούν στα νησιά.

“Όλα εξελίσσονται ομαλά”, δήλωσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος χθες Πέμπτη βρέθηκε στον Πειραιά για να επιβλέψει την κατάσταση καθώς η αυξημένη έξοδος των Αθηναίων είχε ξεκινήσει από χθες.

«Όλα εξελίσσονται ομαλά με τις αναχωρήσεις των εκδρομέων. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Λιμενικού σώματος, όπως και τα πληρώματα των πλοίων. Είναι σημαντικό να φτάσουν οι εκδρομείς στον προορισμό τους με άνεση και ασφάλεια», είχε δηλώσει χθες ο κ.Πλακιωτάκης.

Όσον αφορά την πρόσβαση στο λιμάνι που έχει γίνει δύσκολη, λόγω του συχνού μποτιλιαρίσματος, ο κ. Πλακιωτάκης είπε: «Η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι, οφείλεται στα εν εξελίξει οδικά έργα. Μόλις ολοκληρωθούν η πρόσβαση θα γίνει πολύ πιο εύκολη».

Τα προβλήματα στην κίνηση στην εθνική οδός στο ρεύμα προς Πειραιά προκαλούνται και από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πειραιά και στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, από την Παρασκευή 23 Ιουλίου έως την Κυριακή 25 Ιουλίου έγιναν:

  1. Από Πειραιά
  • 143 δρομολόγια με 27.953 επιβάτες για Αργοσαρωνικό
  • 81 δρομολόγια πλοίων με 80.808 επιβάτες για νησιά Κυκλάδων, Βορείου Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη

2.Από Ραφήνα 46 δρομολόγια με 27.953 επιβάτες και

3.Από Λαύριο 20 δρομολόγια με 7.271 επιβάτες.