Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα - Free Sunday
Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου υπήρξε για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου  από τη μελέτη του σχετικού υλικού  να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές, μετά από μακρά διαδικασία, έκριναν ναι μεν ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το γεγονός αυτό είχε σαν  αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί  ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα  ο δράστης της δολοφονίας του 15χρονου να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

O Επαμεινώνδας Κορκονέας βγήκε από τη φυλακή το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουλίου  έπειτα από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία«έσπασαν» τα ισόβια για τον καταδικασθέντα.

Η εν λόγω απόφαση σηματοδότησε την αποφυλάκιση του Κορκονέα, καθώς είχε ήδη εκτίσει πραγματική ποινή 10 ετών, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις σημειώθηκαν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Το πρωί της Παρασκευής παράσταση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Κορκονέα, πραγματοποίησαν μέλη της ΚΝΕ μπροστά από τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «προκλητική απόφαση».