Η μάχη του δάσους της Καισαριανής - Free Sunday
Η μάχη του δάσους της Καισαριανής

Η μάχη του δάσους της Καισαριανής

Αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που μαίνεται από τις 3:18 τα ξημερώματα στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία, επικρατεί στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς έχει υποχωρήσει η ένταση των ανέμων που είχαν φτάσει και τα 7 μποφόρ και είχαν βοηθήσει στην εξάπλωσή της.

Η φωτιά κινήθηκε νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά έχοντας φτάσει στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή και σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής «το στοίχημα είναι να μην μπει η φωτιά στο δάσος της Καισαριανής».

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού ξεκίνησαν να επιχειρούν 12 εναέρια μέσα  και συγκεκριμένα, 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο ελικόπτερα Σινούκ.

Στο έδαφος επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός αλλά ζημιές εξωτερικά σε τέσσερα σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιπερφερειάρχη Αττική, Πέτρο Φιλίππου «το ένα έχει καεί ολοσχερώς, αλλά δεν ήταν κάποιος μέσα». 

Λίγο μετά τις επτά, δόθηκε στην κυκλοφορία η Κατεχάκη από την οδό Πίνδου μέχρι το στρατόπεδο Σακέτα αλλά και η έξοδος της Αττικής οδού στην περιφερειακή Υμηττού προς Καισαριανή, όπου η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία για γη διευκόλυνση της πυροσβεστικής αλλά παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι που οδηγούν στο βουνό. 

Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα

Στο συντονιστικό της πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ στην περιοχή της φωτιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.