Αρνείται τις κατηγορίες ο χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι - Free Sunday
Αρνείται τις κατηγορίες ο χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι

Αρνείται τις κατηγορίες ο χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι

Αρνείται τις κατηγορίες ο 44χρονος Γάλλος κτηματομεσίτης, ο οποίος σήμερα προσάγεται στο εισαγγελέα Ναυπλίου προκειμένου να απολογηθεί για το δυστύχημα που προκάλεσε το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με το ταχύπλοο του.

Το σκάφος το οποίο είχε μήκος 12 μέτρα και δύο μηχανές 350 ίππων, έκοψε στη μέση τη βάρκα στην οποία επέβαιναν τρία αδέρφια.

Δύο από αυτούς ηλικίας 60 και 70 ετών έχασαν τη ζωή τους και η 60χρονη αδελφή τους νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Σάββας με τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα τα οποία προκλήθηκαν κατά τη σύγκρουση των δυο σκαφών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή, αλλά η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι είναι σταθεροποιημένη.

Τα τρία αδέρφια παραθέριζαν στα εξοχικά τους περιμένοντας με χαρά να έρθει και ο τέταρτος αδερφός ώστε να περάσουν όλοι μαζί τις μέρες του Δεκααπενταύγουστου. Ο δύτης, Αντώνης Ρεβύθης, που βούτηξε στα νερά της περιοχής στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι τα θύματα είχαν τρομακτικά χτυπήματα. «Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί... Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά...» είπε ο κ. Ρεβύθης στον ΣΚΑΙ.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της αιμοληψίας στην οποία υποβλήθηκε ο 44χρονος προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ την ώρα που βρισκόταν στο τιμόνι του σκάφους.

«Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή. Αυτό που μεταφέρω είναι η θλίψη και η συντριβή του», δήλωσε ο συνήγορος του, Νίκος Εμμανουηλίδης, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι λίγο πριν την σύγκρουση με τη μικρή βάρκα ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του φουσκωτού αντί να μειώσει, αύξησε την ταχύτητα.

«Δεν θα κάνω δηλώσεις επί της ουσίας της υπόθεσης, δεν μου επιτρέπεται» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης, ο οποίος όμως διέψευσε ότι ο πελάτης του εξαφανίστηκε.«Είναι απολύτως αναληθές ότι εξαφανίστηκε» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο 44χρονος Γάλλος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, «ήδη έχει αρνηθεί τις κατηγορίες».