Στην Αθήνα έφτασαν οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος της Εύβοιας - Free Sunday
Στην Αθήνα έφτασαν οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος της Εύβοιας

Στην Αθήνα έφτασαν οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος της Εύβοιας

Ένα συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής, κατακαίει η πυρκαγιά στην Εύβοια, όπου επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 12 πυροσβέστες από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι έχουν συγκεντρωθεί για το ενδεχόμενο για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το ίδιο έγινε και το πρωί με τον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά. Απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο επίσης δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά.


Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη της Ευβοίας και νέο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό «η κατάσταση που διαμορφώνεται την τελευταία ώρα δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, σηκώθηκαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος ανεξέλεγκτα παρά την μεγάλη υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις».


Χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθούν να προσεγγίσουν διάφορα σημεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι καπνοί από το καιόμενο πευκοδάσος από τη συγκεκριμένη φωτιά είναι πυκνοί κι έχουν καλύψει μια μεγάλη περιοχή στην Εύβοια και φτάνουν μέχρι την Αττική έχουν διασπορά ακόμη και στη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα.