Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια, αναζητούνται τα αίτια της - Free Sunday
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια, αναζητούνται τα αίτια της

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια, αναζητούνται τα αίτια της

Σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Εύβοια, αν και πλέον δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Σήμερα στην φωτιά στην Εύβοια επιχειρούν 382 πυροσβέστες με 98 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Παράλληλα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής παίρνουν καταθέσεις από δεκάδες άτομα για να καταλήξουν στα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τρεις από τις περίπου 30 καταθέσεις που έχουν δοθεί, εξετάζονται άτομα έτσι ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το συμβάν.

Η πρώτη αφορά στον περσινό εμπρηστή της Εύβοιας, έναν 33χρονο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ο οποίος συνελήφθη στις 26 του περασμένου Αυγούστου, προφυλακίστηκε και αν και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης, αποφυλακίστηκε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Πέρυσι από τις 2 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Αυγούστου είχε βάλει εννέα πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών, του Σταυρού, του Κοντοδεσπότι και του Μακρυμάλλη.

Τα κίνητρα του, δεν εξυπηρετούσαν συμφέροντα αλλά ψυχολογικά προβλήματα του 33χρονου που όπως είπε έβαζε φωτιές για να τιμωρήσει τους συγχωριανούς του.Οι άλλες δύο περιπτώσεις που εξετάζονται αφορούν σε δύο κατοίκους της περιοχής που αν και έπεσαν σε κάποιες αντιφάσεις εντούτοις παρουσίασαν άλλοθι.