Αλλαγή φρασεολογίας χωρίς αλλαγή ουσίας από τον Ακάρ - Free Sunday
Αλλαγή φρασεολογίας χωρίς αλλαγή ουσίας από τον Ακάρ

Αλλαγή φρασεολογίας χωρίς αλλαγή ουσίας από τον Ακάρ

Αλλαγή φρασεολογίας χωρίς αλλαγή στην ουσία της πολιτικής επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε σχέση με τη στάση της χώρας του στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Κυπριακή ΑΟΖ σε ομιλία του με αφορμή την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς των Τούρκων πιλότων στη Σμύρνη.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων» είπε ο Ακάρ, ο οποίος όμως προσέθεσε οτι «αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο».

 

«Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά. Το Φατίχ το Μπαρμπαρός το Γιαβούς και το Ορούτς Ρείς συνεχίζουν τις εργασίες τους. Στο θέμα αυτό το Ναυτικό και η Αεορπορία στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει να το κάνει. Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ πέταξε πάνω από το Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Τ-38.