ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της Β. Θάνου - Τον Δεκέμβριο κρίνεται η υπόθεση - Free Sunday
ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της Β. Θάνου - Τον Δεκέμβριο κρίνεται η υπόθεση

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της Β. Θάνου - Τον Δεκέμβριο κρίνεται η υπόθεση

Το Τμήμα Αναστολών του Aνωτάτου Δικαστηρίου σε σχηματισμό Ολομέλειας με Πρόεδρο την Πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών της τέως πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου  όσο και της τέως αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής Αννας Νάκου, αλλά και των δυο μελών της Νικολάου Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς .

Η συζήτηση της αίτησης έγινε την περασμένη Παρασκευή. Τα υπομνήματα των δυο πλευρών υποβλήθηκαν χθες το βράδυ και η απόφαση εκδόθηκε σήμερα.

Η Βασιλική Θάνου και οι λοιποί που είχαν προσφύγει ζητούσαν να παραμείνουν στη θέση τους, υποστηρίζοντας ότι η απομάκρυνσή τους με την θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ασυμβίβαστων (προηγούμενες πολιτικές θέσεις) είναι φωτογραφικού τύπου και αντίθετη με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.

Η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία είχε διατελέσει και επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είχε επίσης χάσει στις 22 Αυγούστου και την προσωρινή διαταγή που είχε ζητήσει. Τότε το αίτημά της είχε απορρίψει ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Μιχάλης Πικραμένος.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019 έχει προσδιοριστεί η συζήτηση των κυρίων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.