Ερευνάται εμπρησμός στη νυχτερινή φωτιά στη Νέα Μάκρη - Free Sunday
Ερευνάται εμπρησμός στη νυχτερινή φωτιά στη Νέα Μάκρη

Ερευνάται εμπρησμός στη νυχτερινή φωτιά στη Νέα Μάκρη

Σε ύφεση είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες, η φωτιά που ξέσπασε στις 2:17 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης και λίγο αργότερα επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

«Η φωτια είναι σε ύφεση, παραμένουμε όμως στο σημείο, καθώς έχουμε αυξημένες ριπές ανέμων και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαστε σε επιφυλακη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έκανε γνωστό ότι ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε πως αυτή είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή σε 9 μέρες Έχουμε ήδη στείλει εγκεκριμένα κλιμάκια στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού». 

«Εδώ είχαμε φωτιά στις 2:30 η ώρα τη νύχτα που εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που βρέθηκε στην περιοχή.

Για εμπρησμό έκανε λόγο και ο περιφερειάρχης Αττικης, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είπε ότι «ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά, οι εστίες αλλά και κάποιες ύποπτες κινήσεις που έχουν παρατηρήσει οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα μας κάνει να εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να ευθύνεται ανθρώπινο χέρι»..

Στόχος της πυροσβεστικής ήταν να προλάβουν την ισχυροποίηση των ανέμων μετά τις 11 το πρωί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν, 9 εναέρια, επίγειες δυνάμεις υδροφόρες, μηχανήματα του στρατού και του δήμου Μαραθώνα, αλλά και από την περιφέρεια Αττικής ενώ προπληπτικά απομακρύνθηκαν άνθρωποι από τα σπίτια τους, κοντά στο πρώτο μέτωπο.