Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Παπαγγελόπουλο, Τσίπρα - Free Sunday
Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Παπαγγελόπουλο, Τσίπρα

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Παπαγγελόπουλο, Τσίπρα

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δια μέσου του υπουργείου Δικαιοσύνης, η δικογραφία για τη Novartis προκειμένου να ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών.

Συγκεκριμένα, στις καταθέσεις τους, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευ.Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι είχε γνώση και επομένως η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα, η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.