Χωρίς αντιδράσεις απομακρύνθηκε το "πολιτικό περίπτερο" των αντιεξουσιαστών από τα Εξάρχεια - Free Sunday
Χωρίς αντιδράσεις απομακρύνθηκε το "πολιτικό περίπτερο" των αντιεξουσιαστών από τα Εξάρχεια

Χωρίς αντιδράσεις απομακρύνθηκε το "πολιτικό περίπτερο" των αντιεξουσιαστών από τα Εξάρχεια

Στην απομάκρυνση του κοντέινερ που είχαν τοποθετήσει από το 2017 αντιεξουσιαστές στην πλατεία Εξαρχείων προχώρησε σήμερα Παρασκευή το πρωί, ο δήμος Αθηναίων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν χρειάστηκε να παρέμβουν και γερανοφόρο του δήμου Αθηναίων απομάκρυνε το κοντέινερ που είχε στηθεί από τις 8 Απριλίου 2017.

Αμέσως μετά συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν να καθαρίζουν, να ενισχύουν τον φωτισμό και να προχωρούν σε παρεμβάσεις στην πλατεία Εξαρχείων.

Το κοντέηνερ είχε χαρακτηριστεί «πολιτικό περίπτερο» για την ενημέρωση των πολιτών που δεν αναγνωρίζουν την πάσης φύσεως εξουσία αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο κοντέινερ δεν το χρησιμοποιούσε κανείς.

Ο δήμος Αθηναίων στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την νέα δημοτική αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και ξεκίνησε ήδη η εφαρμογή του».

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του τονίζει ότι «στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών. Συνεχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη».