Ταχιάος: Στόχος να παραδοθεί το Μετρό με το σταθμό Βενιζέλου το 2023 - Free Sunday
Ταχιάος: Στόχος να παραδοθεί το Μετρό με το σταθμό Βενιζέλου το 2023

Ταχιάος: Στόχος να παραδοθεί το Μετρό με το σταθμό Βενιζέλου το 2023

«Στόχος μας είναι τον Απρίλιο του 2023 να παραδοθεί το μετρό ολοκληρωμένο για εμπορική λειτουργία μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου» επεσήμανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Νίκος Ταχιάος, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στον σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης.

Έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Νίκο Κουρέτα, ξεναγήθηκε στον σταθμό και επιθεώρησε την εξέλιξη του έργου.

«Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν έχει παρθεί η απόφαση από την τωρινή διοίκηση της Αττικό Μετρό ή από την κυβέρνηση ότι παρατείνεται το έργο για να γίνει ο σταθμός της Βενιζέλου» διευκρίνισε ο κ. Ταχιάος, προσθέτοντας πως αυτό που έχει αποφασιστεί είναι η ανακατασκευή του σταθμού Βενιζέλου στο ίδιο χρονοδιάγραμμα. «Εκ των πραγμάτων» σημείωσε «δεν μπορεί να παραδοθεί σε λειτουργία για τον κόσμο πριν από το τέλος του 2022, όπως μας παραδόθηκε».

Αναφορικά με τις δοκιμαστικές λειτουργίες των συρμών, ο πρόεδρος της εταιρείας εξήγησε ότι τον Νοέμβριο είναι πιθανό να γίνει μία διαδρομή 200 μέτρων μέσα στο αμαξοστάσιο για να δοκιμαστεί ο συρμός. «Δεν είναι δοκιμές που έχουν να κάνουν με τη χρήση του έργου στο σύνολο της επιδομής. Αυτή τη στιγμή έχουν κατασκευαστεί οι γραμμές από την Αγίας Σοφίας μέχρι και την Ανάληψη» συμπλήρωσε και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που δεν δύνανται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2020-2021.

Νωρίτερα, η διοίκηση της Αττικό Μετρό επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, ενω στη συνέχεια θα μεταβεί στον σταθμό Βενιζέλου.

Πηγή: voria.gr