Η υπερβολική ταχύτητα προκάλεσε την εκτροπή του οχήματος στο θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο - Free Sunday
Η υπερβολική ταχύτητα προκάλεσε την εκτροπή του οχήματος στο θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο

Η υπερβολική ταχύτητα προκάλεσε την εκτροπή του οχήματος στο θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο

Η εκτροπή του οχήματος που προκάλεσε το δυστύχημα με τη νεκρή γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο, οφείλεται στο ότι η ταχύτητα του οχήματος ήταν μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης της καμπυλότητας της στροφής, σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε στην Τροχαία Πατρών.

Σύμφωνα το Star, στο πόρισμα των δύο πραγματογνωμόνων αναφέρεται ότι το αυτοκίνητο του 28χρονου οδηγού είχε αναπτύξει ταχύτητα από 80 - 130 χλμ, και όταν μπήκε στη στροφή ήταν μεγαλύτερη από 102 χλμ. προκαλώντας την εκτροπή.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος, πρώτα χτύπησε το καρότσι στο οποίο βρίσκονταν το μωρό, το οποίο εκτινάχθηκε σε απόσταση 5 μέτρων και χτύπησε με το κεφαλάκι του σε κολώνα.- Η γιαγιά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το αυτοκίνητο πέρασε από πάνω της. Μάλιστα υπάρχουν και ίχνη από τον τροχό στα χέρια της.

Οι δύο πραγματογνώμονες εκτιμούν ότι δεν υπήρχε καμία μηχανική βλάβη στο αυτοκίνητο πριν τη σύγκρουση.Η τροχαία Πατρών θα παραδώσει το πόρισμα στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον οδηγό, ο οποίος θα απολογηθεί για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα τις επόμενες ημέρες