Αστυνομικός εκβίαζε επιχειρηματία για να του μειώσει πρόστιμο - Free Sunday
Αστυνομικός εκβίαζε επιχειρηματία για να του μειώσει πρόστιμο

Αστυνομικός εκβίαζε επιχειρηματία για να του μειώσει πρόστιμο

Στη σύλληψη δυο αξιωματικών της υπηρεσίας Αλλοδαπών της Αττικής οι οποίοι ζήτησαν από ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης πλαστικών χαράτσι 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσουν να μειώσει το πρόστιμο που θα του επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από έλεγχο της υπηρεσίας τους στην επιχείρησή του γιατί απασχολούσε παράνομα εννέα αλλοδαπούς, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο επιχειρηματίας κατάγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ότι το μεσημέρι της 23ης Σεπτεμβρίου είχε δώσει στον 54χρονο διοικητή της υπηρεσίας το ποσό των 10.000 ευρώ για να  μειωθεί το πρόστιμο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Συγκεκριμένα είχε μεταβεί στο γραφείο του αστυνομικού και του είχε δώσει έναν λευκό φάκελο με το ποσό των 3.120 ευρώ λέγοντάς του ότι την 1η Οκτωβρίου θα του δώσει άλλα 3.000 ευρώ τα οποία θα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει.

Ο διοικητής τον διαβεβαίωσε ότι «η υπόθεση είναι στα χέρια του» και ότι «θα ενεργοποιήσει ανθρώπους για το κλείσιμό της».Με εντολή του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εκδίδεται βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την καταγραφή με συσκευές ήχου και εικόνας των συνομιλιών και της δραστηριότητας του αστυνομικού και προσημειώθηκαν 3.000 για να τα παραδώσει το θύμα στον αστυνομικό.

Την 1η Οκτωβρίου όταν ο επιχειρηματίας έδωσε στον αστυνομικό τον φάκελο με τα χρήματα, το κλιμάκιο των Αδιάφθορων έκανε έφοδο και τον συνέλαβε.

Ο διοικητής είπε μόνο «την πάτησα».

Κατά τη σωματική έρευνα βρέθηκε πάνω στον αστυνομικό ο φάκελος με το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ σε ερώτηση των Αδιάφθορων από πού προέρχονται τα χρήματα είπε «αφού ξέρετε. Είναι αυτά που μου έδωσε (σ.σ: αναφέρεται στο όνομα του επιχειρηματία)» ενώ για τα προηγούμενα χρήματα είπε ότι τα ξόδεψε.

Στο γραφείο βρισκόταν ένας 39χρονος ένστολος συνάδελφός του ο οποίος σε διάλογο που υπάρχει καταγεγραμμένος, όταν ερωτάται από τον προϊστάμενό του τι έκαναν με την υπόθεση, απάντησε «τη φτιάξαμε».

Σε βάρος του 54χρονου αξιωματικού σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβασή καθήκοντος ενώ ο 39χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου.