Νέα μήνυση για την πυρκαγιά στο Μάτι - Free Sunday
Νέα μήνυση για την πυρκαγιά στο Μάτι

Νέα μήνυση για την πυρκαγιά στο Μάτι

Μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα η Βαρβάρα Βουκάκη η οποία έχασε στη φωτιά στο Μάτι είχε χάσει τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά.
Η κυρία Βουκάκη στρέφεται κατά του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου αλλά και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Η μηνύτρια υποστηρίζει ότι εάν τα αρμόδια όργανα είχαν επιτελέσει το καθήκον τους ο θάνατος των μελών της οικογένειάς της, αλλά και άλλων ανθρώπων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και καταγγέλλει τους μηνυόμενους γιατί αν και τους ζήτησε να της χορηγήσουν συγκεκριμένα έγγραφα (στην προσπάθεια της να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία) εκείνοι αρνήθηκαν "παράνομα και αυθαίρετα" να της τα χορηγήσουν "προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας , παραβιάζοντας παράλληλα το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία" , διαπράττοντας έτσι "ποινικώς κολάσιμες πράξεις".

Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι "επιχείρησαν δια της αρνήσεως τους να αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες".
Μεταξύ των υπηρεσιών που η κυρία Φύτρου καταγγέλλει ότι δεν της χορήγησαν στοιχεία είναι η Περιφέρεια Αττικής, η πρώην Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και η ΕΛ.ΑΣ.