Καλοκαιρινό σαββατοκύριακο στα μέσα Οκτωβρίου - Free Sunday
Καλοκαιρινό σαββατοκύριακο στα μέσα Οκτωβρίου

Καλοκαιρινό σαββατοκύριακο στα μέσα Οκτωβρίου

Εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων αναμένεται να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Γηραιάς ηπείρου και κατ' επέκταση και τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση ήπιων καιρικών συνθηκών θυμίζοντας περισσότερο καλοκαίρι παρά φθινόπωρο.Ο καιρός θα παρουσιάσει συνεχή βελτίωση με αποκορύφωμα το σαββατοκύριακο, οπότε κι αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς.

Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο

 Παρασκευή:

Στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού τη νύχτα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες συννεφιές και αρκετή ηλιοφάνεια.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας στα νότια και τα 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες με εντάσεις που προοδευτικά θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς και στα νησιά μας τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένουμε συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές με έμφαση τα δυτικά κεντρικά και βόρεια όπου δεν αποκλείεται προς το απόγευμα να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι βοριάδες προοδευτικά θα ενισχυθούν φτάνοντας στα ανατολικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένουμε λίγες συννεφιές και υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα και τοπικά. Τον Βαρδάρη θα διαδεχτεί ο ανατολικός νοτιοανατολικός γύρω στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο

Στα ανατολικά και νότια αρχικά προβλέπονται συννεφιές και δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα και τοπικά αλλά βαθμιαία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές.

Οι βοριάδες στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο το όψιμο μελτέμι θα προσεγγίζει τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τόσο στα ηπειρωτικά όσο και τα νησιά μας τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το πρωί στα ανατολικά και βόρεια. Ο βοριάς θα φτάνει στα ανατολικά και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός στην Θεσσαλονίκη με λίγες συννεφιές το πρωί προς την Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 24 βαθμούς Κελσίου».