5ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία - Free Sunday
5ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία

5ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί ανοικτό τριήμερο συνέδριο με το ίδιο θέμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και άλλους τοπικούς φορείς της περιοχής, ενώ ειδικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής θα αναπτυχθούν με στόχο την παραγωγή και έκδοση περιβαλλοντικού εντύπου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνίας, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών  και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 28 άτομα.
Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι καθώς και ειδικοί περιβαλλοντικοί επιστήμονες.
Το πρόγραμμα μαθημάτων του Θερινού Σχολείου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ καθώς και στο www.rpi.gr στις 15 Μαΐου 2016. Με την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτούνται δίδακτρα. Το συνολικό κόστος για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (10 ημέρες) είναι το ποσό των €180, ενώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν μόνο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (7 ημέρες) είναι το ποσό των €140. Το εν λόγω ποσό πρέπει να καταβληθεί στον φορέα υποδοχής για α) τα έξοδα διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο και β) πρωινό. Καλύπτονται επίσης δωρεάν ελαφρύ μεσημεριανό, 4 βραδινά γεύματα, διαλλείματα καφέ, το εκπαιδευτικό υλικό και το κόστος εκπαιδευτικών εκδρομών.
Οι επιλεχθέντες για το Θερινό Σχολείο θα πρέπει να προκαταβάλλουν το ποσό των €100 στον φορέα υποδοχής έως την 1η Ιουνίου 2016. Το υπόλοιπο ποσό έως την 1η Ιουλίου 2016.
Τα κριτήρια επιλογής στο Θερινό Σχολείο είναι: α) βαθμός πτυχίου, σε περίπτωση έλλειψης αυτού, αναλυτική βαθμολογία και β) δημοσιογραφική εμπειρία.
Ημερομηνία λήξης υποβολής του βιογραφικού, το οποίο επέχει θέση αιτήσεως, είναι η Παρασκευή 29 Απριλίου 2016, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την  Τρίτη 10 Μαΐου 2016.
Για την αποστολή βιογραφικών και για πληροφορίες Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2310 992068 (Τρίτη και Τετάρτη 12:00- 14:00).