Στάση εργασίας στο ΕΣΥ την Πέμπτη - Free Sunday
Στάση εργασίας στο ΕΣΥ την Πέμπτη

Στάση εργασίας στο ΕΣΥ την Πέμπτη

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8:00 έως τις 12:00, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 12 Μαΐου οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα κατά του Παύλου Πολάκη.

Όπως εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση της δια της αναφοράς της θα ζητά «τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ», για υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, αφού όπως αναφέρουν «στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και ανανέωση των πενταμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.