Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Αναίρεση της απόφασης για τον Επ. Κορκονέα - Free Sunday
Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Αναίρεση της απόφασης για τον Επ. Κορκονέα

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Αναίρεση της απόφασης για τον Επ. Κορκονέα

Να αναιρεθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και του επιβλήθηκε μειωμένη ποινή, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Ειδικότερα, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης, έκρινε ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκής αιτιολογία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια του αρμόδιου ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο, αν κάνει δεκτή την αναίρεση, ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στον Επαμεινώνδα Κορκονέα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, αποφυλακίστηκε, καθώς είχε συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

Νομικοί εκτιμούν ότι η απόφαση των ανώτατων δικαστών θα αποτελέσει νομολογιακή πυξίδα σε ό,τι αφορά τα όρια και τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, που αφορά σε δεκάδες εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις.