Ήπια πέρασε η Βικτώρια από το Ιόνιο και έφτασε στην Άθηνα - Free Sunday
Ήπια πέρασε η Βικτώρια από το Ιόνιο και έφτασε στην Άθηνα

Ήπια πέρασε η Βικτώρια από το Ιόνιο και έφτασε στην Άθηνα

Πάνω από την Αττική βρίσκεται η “Βικτώρια”, η οποία ξεκίνησε από το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα προκαλώντας σημαντικά προβλήματα και καταστροφές, στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 2:30 τα ξημερώματα η υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και «σε 7 χρειάστηκε να γίνουν ενέργειες».
Η ΕΜΥ προειδοποιεί οτι το κυρίως κύμα θα πλήξει την Αττική έως το απόγευμα, διάστημα κατά το οποίο άπαντες θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη υπευθυνότητα και προσοχή. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, έως ότου το κύμα κακοκαιρίας εξασθενήσει.

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι αυτή την ώρα η κακοκαιρία που πλήττει και την περιοχή των Χανίων με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.
Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.
Η πρόχειρη γέφυρα του Κερίτη αποκόπηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.

ροβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Στην Κεφαλονιά, επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Αγία Ευθυμία και Νυφί, όπου τέσσερις οικίες καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν πριν λίγη ώρα οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Στην Κέρκυρα, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν δέκα συνεργεία, επεμβαίνοντας σε κάθε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητο. Υπήρξαν 35 επεμβάσεις σε πλημμυρισμένα οικήματα, τουλάχιστον 42 κοπές δέντρων που ξεριζώθηκαν και έπεσαν σε δρόμους, ενώ ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να βγει από το όχημα. 

Στην περιοχή Καρουμπάτικα, βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο, έπειτα από κατολίσθηση, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με το corfutvnews.gr. Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.